Groepscursussen

Wil je graag in een klein groepje bezig met gezonde voeding en afvallen? Kies dan voor een groepscursus, waarin je met drie of vier deelnemers en mij aan de slag gaat om een gezond eet- en beweegpatroon aan te leren.

Onder mijn begeleiding ga je leren wat gezonde voeding inhoudt en hoe je gezonde keuzes maakt. Je gaat bezig om gezonde gewoontes aan te leren. Ook krijg je tips hoe je met minder gezonde producten en situaties om kunt gaan, zonder dat je je alles hoeft te ontzeggen.

 Een nieuwe basiscursus start in:

september/oktober (datum nader te bepalen)

Je kunt je alleen opgeven of samen met een familielid, vriend(in), buurman- of vrouw, collega of wie jij maar wilt. Heb je zelf een groepje van drie of vier personen, waarmee je een groepscursus wilt volgen? Dan stellen we samen in overleg een dag en tijdstip vast.

Je start altijd met een basiscursus, daarna kun je als je wilt verder met een vervolgcursus en vervolgens met een groep gewichtscontrole. Na elke afgeronde cursus kun je beslissen of je zelf verder gaat of dat je verder wilt met de volgende cursus. In schoolvakanties en op feestdagen zijn er geen cursussen.

Alle cursussen gaan door als er voldoende aanmeldingen zijn.

Wil je je alvast opgeven voor een groepscursus op een andere dag? Dan kun je aangeven wanneer je wel en niet kunt. Ik probeer met iedereen rekening te houden, voor zover mogelijk. Deze opgave is vrijblijvend tot je je definitief opgeeft voor een startdatum.

Voorafgaand aan de eerste groepscursus heb je een gratis en vrijblijvende kennismaking met mij. Hieronder een beschrijving van de kennismaking en de groepscursussen:

Kennismakingsgesprek (persoonlijk)

In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij gaan we na wat je wensen zijn, of je binnen de grenzen van mijn deskundigheid valt en of ik je kan bieden wat jij wilt en nodig hebt. Hierin kun je aangeven of je in een groep wilt of persoonlijk advies en begeleiding wilt. Als je besluit om de groepscursus te gaan volgen, gaan we meten en wegen (uitkleden hoeft niet, alleen sokken en schoenen uit). Ik stuur je per e-mail een vragenlijst over je leefsituatie, je eet- en beweeggewoontes en een voedingsdagboek. Deze stuur je ingevuld terug voor start van de basiscursus.

Basiscursus Gezonde voeding en afvallen

8 x 1 uur, wekelijks

Kosten basiscursus 155,-

In deze cursus leer je hoe een gezond dagmenu eruit ziet en welke producten je het beste kunt kiezen. Je krijgt een dagmenu dat bij jouw energiebehoefte past, waarmee je je eigen keuzes voor maaltijden en tussendoortjes gaat maken. We gaan in op wat je aan ongezondere keuzes kunt nemen, zonder dat dit het afvallen hoeft tegen te gaan. Ook gaan we het hebben over beweging, feestjes, etentjes, etiketten lezen enzovoorts.

Verder gaan we elke keer wegen. Dit gebeurt apart van de groep, je beslist zelf of je je gewicht wilt delen met de groep of niet.  

Vervolgcursus Voeding en gedrag (nieuw)

10 x 1 uur, tweewekelijks

Kosten vervolgcursus 175,-

In de vervolgcursus gaan we bezig met allerlei zaken die je eetgedrag beïnvloeden, zodat je hier beter mee om leert gaan. Want vaak is het weten wat gezonde voeding is een eerste goede stap, maar het vervolgens blijven volhouden een tweede. We gaan in op hoe eetgedrag ontstaat en waarom het soms zo lastig kan zijn om het gezonde eetpatroon te blijven volgen. Vervolgens gaan we in op hoe je dit makkelijker kunt maken. Verder gaan we onder andere in op gedachtes rondom eten, emotie eten, honger, verzadiging, balans en zelfwaardering. Allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op je eetgedrag. Dus kun je nog wel wat ondersteuning hierbij gebruiken, dan geeft deze vervolgcursus echt nieuwe inzichten en houvast.

Vergoedingen

Ben je aanvullend verzekerd bij je zorgverzekering, dan wordt soms (een gedeelte van) de kosten vergoed. Dit heeft geen invloed op je eigen risico. Klik voor een overzicht van vergoedingen hier. Vraag bij twijfel aan je zorgverzekeraar of bekijk je polisvoorwaarden.

Wil je graag meer informatie of een gratis en vrijblijvende afspraak maken?

Vul hier je gegevens in, dan krijg je zo snel mogelijk bericht terug. Bellen of appen mag ook, mijn telefoonnummer is 06 – 30047270.

5 + 9 =

Volg mij op facebook: