Dit ben ik

Hoi! Ik ben Andrea,

ik ben 47 jaar oud, getrouwd, moeder van twee zoons (16 en 18 jaar) en ik woon op een mooi plekje buiten Daarlerveen, tussen Vriezenveen en Vroomshoop, in het prachtige Twente.

 Een aantal jaren geleden wist ik ook niet echt welke voeding gezond is en welke niet. Je leest vaak zoveel verschillende dingen in bladen en op internet. Daarom  ben ik de opleiding voor gewichtsconsulent gaan volgen. Hiermee leerde ik welke voeding goed voor je is én je leert hoe je andere mensen hierover kunt adviseren en hen kun begeleiden. In 2020 heb ik hiervoor mijn diploma gehaald en ik 2021 ben ik mijn eigen praktijk voor voedings- en gewichtsadvies begonnen. Ik heb me aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), waardoor je vanuit de aanvullende verzekering soms (een gedeelte van) de kosten van mijn advies en begeleiding terug kunt vragen.

Een gezond(er) eetpatroon en gewicht is niet alleen een kwestie van weten wat gezond is en wat niet, maar ook een kwestie van het blijven volhouden. Er zijn vele factoren die ervoor kunnen zorgen dat het lastig is om een gezond eet- en beweegpatroon te blijven volgen. Om hier beter in te kunnen begeleiden heb ik in 2023 de aanvullende cursus ‘Psychologie van eetgedrag’ gevolgd. Hiermee heb ik mijn begeleiding en groepscursussen aangevuld en verbeterd, zodat je ná de basis van weten wat gezond is, ook bezig kunt met de vraag waarom het zo lastig kan zijn en wat je daaraan zou kunnen doen.

Hoewel ik zelf nooit overgewicht heb gehad, weet ik wel vanuit mijn omgeving hoe lastig het kan zijn om gezonde keuzes te maken. Op heel veel plekken kom je ongezonde producten tegen, denk aan supermarkten, eettentjes, stations en op feestjes. Ook ik neem wel eens een gebakje, wat chips of een minder gezonde maaltijd. Dit is ook geen probleem, als de basis maar gezond is. Dan kun je best af en toe wat minder gezond eten, maar toch op een gezond gewicht komen en blijven. Bovendien zorgen lekker én gezond eten en genoeg beweging er voor dat ik me goed voel.

Dat gun ik jou ook!

Kom vrijblijvend langs om te bespreken hoe dit ook voor jou kan werken!

Wil je graag meer informatie of een gratis en vrijblijvende afspraak maken?

Vul hiernaast je gegevens in, dan krijg je zo snel mogelijk bericht terug. Bellen of appen mag ook, mijn telefoonnummer is 06 – 30047270.

14 + 9 =

Volg mij op facebook: