Reacties en ervaringen 

 

Ben je benieuwd wat andere mensen zeggen over mijn advies en begeleiding? Op de homepagina staan een aantal ervaringen. Hieronder vertellen nog meer mensen, die bij mij aan de slag zijn gegaan met gezonde voeding en afvallen, hoe het voor hen was en wat de resultaten ervan zijn.

Ik had al meerdere dieetvormen gevolgd. Het resultaat was goed, zolang ik niet weer alles ging eten. Voor mijn gevoel at ik gezond, maar toch deed ik iets niet goed. Ik hoopte daarvoor bij Andrea een advies te vinden. Zij werkt met de Schijf van Vijf en daar zitten producten in die ik in het dagelijkse leven eet en toe kan passen.

Andrea heeft mij laten inzien waar ik toch ongemerkt te veel calorieën innam. Het lezen van de etiketten en het zoeken naar gezondere alternatieven voor een aantal producten hebben mij goed geholpen. Evenals het dagmenu en de variaties daarop. Ik neem gewoon alles, zelfs een wijntje of biertje, maar wel in aangepaste hoeveelheid. Ik denk nu na over wat ik eet en heb geleerd om niet met een dieet bezig te zijn, maar verantwoorde keuzes te maken. Ik mag alles eten, zonder het gevoel te hebben dat ik zondig. Bijkomend voordeel is dat mijn cholesterolgehalte is verbeterd. Beter een goede manier van eten en zo de medicijnen buiten de deur houden.

Na het basistraject ‘Gezonde voeding en afvallen’ heb ik het vervolgtraject ‘Voeding en gedrag’ bij Andrea gevolgd, omdat ik steeds rond het hetzelfde gewicht bleef hangen.

Hierin heb ik geleerd waarom ik bepaalde dingen op een bepaald moment eet. Bij mij was het dagelijks op eenzelfde tijdstip. Hier zijn we mee aan de slag gegaan om te zien of ik hier een andere invulling aan kon geven. En dat is gelukt, ik pak nu mijn wandelschoenen en ga naar buiten voor een wandeling. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en na het wandelen is mijn trek over, dus win-win. Geen extra inname van calorieën, verbranding door beweging en ook nog eens genieten van de mooie dingen om me heen.

Ook heeft Andrea me laten inzien waarom ik een bepaald gewicht wil halen. Moeten we allemaal dun zijn? Nee hoor….. wanneer je je lekker voelt en geen belemmeringen ervaart dan maakt een getal op de weegschaal niks uit. Ze heeft me geholpen om erachter te komen wat nu eigenlijk mijn doel is, namelijk fit blijven. Dit kan ik blijven door het dagmenu van Andrea te blijven volgen en meer te bewegen. Ook hier heb ik wat meegedaan, elke vrijdagmorgen is het nu me – time. Ik ga dan naar de fitwalk, heerlijk in de buitenlucht.

Met het traject heb ik ook geleerd om na te denken welk soort honger ik eigenlijk heb. Heb ik eigenlijk wel honger? Of eet ik omdat ik wat zie of hoor. Ook hier zijn we mee aan de slag gegaan en inderdaad als je je er bewust van wordt, pak je minder snel iets. Het gebeurt me echt nog wel eens hoor, maar dan denk ik: “So what?”

Al met al een super goede aanvulling op het basistraject. Ik heb mezelf hierdoor nog beter leren kennen en ook ondervonden dat er heel veel andere mooie dingen zijn waar je voldoening uit kunt halen dan alleen maar uit voeding.

Super blij met Andrea’s advies en steun!

Ria Vliek, eigenaar Modevakschool (54 jaar)

Omdat ik voor mijn gezondheid wat kilo’s kwijt wilde, heb ik de basiscursus en vervolgcursus (oude stijl AK) gevolgd. Het voordeel van een groepscursus vind ik dat je medecursisten tegen dezelfde problemen/valkuilen aanlopen als jezelf, hier kun je dan over praten en samen oplossingen aandragen.

Ik heb geleerd dat wanneer ik het dagmenu hanteer het voor mij heel goed te doen is. Ik weet nu dat ik wat bewuster en rustiger mag genieten van mijn eten en mijzelf ook af en toe een uitzondering mag toestaan. De cursusmap is voor mij heel duidelijk en een map waar ik ook geregeld in terugkijk. De groepsgesprekken en de tips die Andrea gaf tijdens onze bijeenkomsten hebben me goed geholpen.

De cursussen hebben me gebracht dat ik fitter ben en niet meer zo snel moe. Ook merk ik het aan mijn kleding, die minder strak zit.

Jenny (69 jaar)

Ik liep al een langere tijd rond met de gedachte iets te gaan doen met mijn overgewicht. Overgewicht is natuurlijk niet gezond en steeds weer grotere maten kleding kopen gaat je ook tegenstaan.

Nadat ik een folder in de brievenbus kreeg van Andrea Kleinjan Voeding en Gewicht, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact met haar opgenomen. Mijn opzet was om niet alleen van mijn overgewicht af te komen, maar om tevens gezonder te gaan eten en meer te gaan bewegen.

Dankzij de goede begeleiding van Andrea ben ik me bewuster geworden van wat ik eet en wat ik beter niet meer of minder moet eten. Mijn maandelijkse afspraak met Andrea is voor mij een stok achter de deur het gestelde doel 15 kg af te vallen te halen en niet meer te gaan vervallen in het bekende jojo-effect. Het wandelen, bijna dagelijks, is daarbij voor mij een heel goed hulpmiddel.

Al met al ben ik zeer content met de vakkundige begeleiding van Andrea en met de voor mij positieve resultaten. In ongeveer 7 maanden ben ik 12 kg afgevallen en zijn mijn BMI, vet % en spier% flink verbeterd.

Herman Haverkort, gepensioneerd directeur in de infrabouw, mantelzorger en vrijwilliger (74 jaar)

Ik kwam naar Andrea door mijn overgewicht, het lukte mij niet om zelf wat kilo’s eraf te krijgen.

Andrea’s advies is op maat, ze luistert goed naar de wensen van de klant. Ze maakt een dagmenu en zorgt dat deze gevarieerd is. En ze doet geen beloftes die niet realistisch zijn. Het is mij gelukt om binnen drie maanden, boven verwachting, kilo’s kwijt te raken.

Vooral mijn mentaliteit is veranderd qua voeding. Gezonde keuzes!

Laura Alvarez, office manager (44 jaar)

Ik kwam bij Andrea door mijn overgewicht, ik zat niet meer lekker in mijn vel en was er helemaal klaar mee!

Wat ik fijn vond bij Andrea is dat haar advies echt persoonlijk is. 1-op-1 begeleiding werkte voor mij heel goed, ze luistert naar je en geeft goed advies op maat. Ik ben in 4 maand tijd 11,8 kilo afgevallen, waardoor ik me nu een stuk fitter voel. Het werkte goed voor mij dat het geen strak dieet is, maar een voedingsschema op maat, waardoor het goed vol te houden is.

Ik raad Andrea aan, omdat ze een heel serieuze en enthousiaste coach is. Ik heb veel van haar geleerd over een gezonde levensstijl!

Ina (48 jaar)

Lijkt jou dit ook wel wat en wil je graag meer informatie of een gratis en vrijblijvende afspraak maken?

Vul hiernaast je gegevens in, dan krijg je zo snel mogelijk bericht terug. Bellen of appen mag ook, mijn telefoonnummer is 06 – 30047270.

2 + 3 =

Volg mij op facebook: