Persoonlijk advies met begeleiding

 

Wil jij graag een goed voedingsadvies met begeleiding, zodat je er niet alleen voor staat bij het veranderen van je eetpatroon en het bereiken van een gezond(er) gewicht? Kies dan voor het basistraject Gezonde voeding en afvallen van drie tot vier maanden met acht contactmomenten, waarin je volop tijd en steun krijgt om je persoonlijke voedingsadvies toe te passen en je nieuwe eetgewoontes eigen te maken. In overleg is ook een korter of langer traject mogelijk. Na het basistraject kun je kiezen voor het vervolgtraject Voeding en gedrag.

In het basistraject bespreken we diverse onderwerpen die van belang zijn voor gezonde voedingskeuzes en een gezond gewicht. Ook kun je jouw vragen stellen en lastige momenten bespreken, zodat je jouw voedingspatroon steeds verder kunt verbeteren.

Online: is de afstand te groot om bij mij te komen of wil je gewoon tijd besparen, dan kunnen de afspraken ook online. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Thuis: vind jij het om wat voor reden dan ook prettiger als ik bij jou kom in plaats van andersom, dan doe ik dat graag. Tot 5 kilometer enkele reis is dit gratis, daarboven reken ik een kleine vergoeding per kilometer.

Hieronder een beschrijving van het kennismakingsgesprek, het intake- en adviesgesprek, vervolgafspraken, het traject Voeding en gedrag en weegafspraken.

Kennismakingsgesprek

In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek gaan we na wat je wensen zijn, of je binnen de grenzen van mijn deskundigheid valt en of ik je kan bieden wat jij wilt en nodig hebt. Je kunt hier aangeven of je een persoonlijk advies en begeleiding of een groepscursus wilt. Als je besluit om een persoonlijk begeleidingstraject in te gaan, geef ik je een vragenlijst over je leefsituatie en je eet- en beweeggewoontes. Ook geef ik je een voedingsdagboek mee. Deze kun je invullen voor de volgende afspraak.

Intakegesprek

In dit gesprek gaan we de door jou ingevulde vragenlijst en het voedingsdagboek bespreken. Verder gaan we meten en wegen (uitkleden hoeft niet, alleen sokken en schoenen uit). Hiermee bepalen we je lengte, gewicht, BMI, vetpercentage, spierpercentage en middelomtrek. Vervolgens gaan we in op wat je wilt bereiken met mijn begeleiding en daarna.

Adviesgesprek,

Van jouw voedingsdagboek heb ik inmiddels berekend wat er in zit aan kilocalorieën, koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels, vitamines en mineralen. In dit gesprek bespreken we de uitkomsten. Vervolgens geef ik je adviezen en een voorbeeld dagmenu dat gebaseerd is op jouw voedingsvoorkeuren, met variatiemogelijkheden. Hiermee ga je de komende periode aan de slag, om je dit zo veel mogelijk eigen te maken.

Vervolgafspraken

In de vervolgafspraken gaan we wegen en bespreken we hoe het gaat met de adviezen en het dagmenu. Wat gaat er goed en wat gaat er minder goed of wat vind je lastig? Hoe kun je dit verbeteren of makkelijker maken? Verder gaan we in op onderwerpen die met voeding en gewicht hebben te maken, zoals etiketten lezen, feestjes, verjaardagen, vakanties en andere onderwerpen die voor jou van belang zijn. Aan het eind van het basistraject bespreken we hoe jij zelf verder kunt gaan.

Wil je toch liever nog wat langer begeleiding en/of een stok achter de deur? Dit is mogelijk met het traject Voeding en gedrag.

Traject Voeding en gedrag

In dit traject gaan we dieper in op allerlei zaken die je eetgedrag beïnvloeden, zodat je hier beter mee om leert gaan. Want vaak is het weten wat gezonde voeding is een eerste goede stap, maar het vervolgens blijven volhouden een tweede. We gaan in op hoe eetgedrag ontstaat en waarom het soms zo lastig kan zijn om het gezonde eetpatroon te blijven volgen. Vervolgens gaan we in op hoe je dit makkelijker kunt maken. Verder gaan we onder andere in op gedachtes rondom eten, emotie eten, verzadiging, balans en zelfwaardering. Allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op je eetgedrag. Dus kun je nog wel wat ondersteuning hierbij gebruiken, dan geeft dit vervolgtraject echt nieuwe inzichten en houvast.

Kosten en vergoeding 

De kosten van de eerste twee afspraken, het intakegesprek en het adviesgesprek, zijn € 65,00 per afspraak (duur ongeveer 1 uur), de vervolgafspraken zijn € 32,50 per keer (duur ongeveer een half uur).

Vaak is een traject van in totaal 8 afspraken, verspreid over 3 tot 4 maanden, geschikt om te leren hoe een gezond eetpatroon eruit ziet en dit te gaan toepassen. De kosten komen voor deze 8 afspraken op € 325,00. In overleg kun je ook voor meer of minder vervolgafspraken gaan. Dit kan vooraf, maar ook in de loop van het traject bepaald worden, afhankelijk van jouw wensen en de resultaten van het traject.

Het traject Voeding en gedrag is een traject van 10 afspraken van ongeveer drie kwartier. De kosten zijn € 32,50 per keer, dus in totaal komt dit op € 325,00.

Ben je aanvullend verzekerd bij je zorgverzekering, dan wordt soms (een gedeelte van) de kosten vergoed. Dit heeft geen invloed op je eigen risico. Klik voor een overzicht van vergoedingen hier. Vraag bij twijfel aan je zorgverzekeraar of bekijk je polisvoorwaarden.

Wil je graag meer informatie of een gratis en vrijblijvende afspraak maken?

Vul hiernaast je gegevens in, dan krijg je zo snel mogelijk bericht terug. Bellen of appen mag ook, mijn telefoonnummer is 06 – 30047270.

12 + 12 =

Volg mij op facebook: